Ερευνητική Ομάδα

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

poulios

Πούλιος
Ιωάννης

Καθηγητής
Τμήμα Χημείας, Α.Π.Θ.

sklaviadis

Σκλαβιάδης
Θεόδωρος

Καθηγητής
Τμήμα Φαρμακευτικής, Α.Π.Θ.

Papaioannou_Nikolaos_280x280

Παπαϊωάννου
Νικόλαος

Πρύτανης Α.Π.Θ.
Καθηγητής, Τμήμα Κτηνιατρικής

undraw_teaching_f1cm

Αρσενάκης
Μηνάς

Καθηγητής
Τμήμα Βιολογίας, Α.Π.Θ.

undraw_creative_experiment_8dk3

Ντάφου
Δήμητρα

Επίκουρη Καθηγήτρια
Τμήμα Βιολογίας Α.Π.Θ.

undraw_teaching_f1cm

Ξανθόπουλος
Κωνσταντίνος

Επίκουρος Καθηγητής
Τμήμα Βιολογίας, Α.Π.Θ.

undraw_female_avatar_l3ey

Κίτσιου Βασιλική

Εργαστήριο Φυσικής Χημείας
PhD, MSc

Η Δρ. Βασιλική Κίτσιου, αναγορεύθηκε σε διδάκτορα Χημείας του ΑΠΘ το 2015, με τίτλο διατριβής «Αδρανοποίηση φαρμάκων με τη χρήση φωτοκαταλυτικών και φυσικών μεθόδων». Έχει ασκήσει πρακτική στο Γερμανικό Κέντρο Έρευνας για τον καρκίνο (Χαϊδελβέργη-Τμήμα Ραδιοχημείας/Ραδιοφαρμακολογίας), είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Φυσική Χημεία Υλικών και Ηλεκτροχημεία και το 2016-2017 πραγματοποίησε μεταδιδακτορική έρευνα ως υπότροφος του ΙΚΥ με αντικείμενο τη φωτοκαταλυτική αποικοδόμηση αντικαρκινικών φαρμάκων που περιέχουν πολύτιμα μέταλλα. Έχει πολυετή εμπειρία στην εφαρμογή των μεθόδων φωτοκαταλυτικής οξείδωσης και έχει συμμετάσχει σε τρία ερευνητικά έργα με αντικείμενο τη φωτοκαταλυτική οξείδωση οργανικών ρύπων. Έχει οχτώ (8) δημοσιευμένες εργασίες σε επιστημονικά περιοδικά και έχει συμμετάσχει με δεκαεννέα (19) ανακοινώσεις σε διεθνή και με τρεις (3) σε εθνικά συνέδρια.

undraw_female_avatar_l3ey

Μπερμπερίδου Χρυσάνθη

Εργαστήριο Φυσικής Χημείας
PhD, MSc

 Η Δρ. Χρυσάνθη Μπερμπερίδου, Χημικός, αναγορεύθηκε σε διδάκτορα Χημείας του ΑΠΘ το 2010. Ο τίτλος της διατριβής της είναι «Αξιοποίηση των Προχωρημένων Οξειδωτικών Μεθόδων Αντιρύπανσης στην αδρανοποίηση βιολογικών στόχων και παθογόνων παραγόντων». Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος του Τμήματος Χημείας του ΑΠΘ με ειδίκευση στη Φυσική Χημεία Υλικών και Ηλεκτροχημεία καθώς και δεύτερου (ΕΑΠ) με ειδίκευση στην Κατάλυση και Προστασία του Περιβάλλοντος. Έχει συμμετάσχει σε πέντε (5) ερευνητικά προγράμματα με αντικείμενο τη φωτοκαταλυτική οξείδωση οργανικών ρύπων και παθογόνων. Έχει υπάρξει μεταδιδακτορική υπότροφος του ΙΚΥ, επί διετίας. Έχει δημοσιεύσει δώδεκα (12) εργασίες σε διεθνώς αναγνωρισμένα επιστημονικά περιοδικά με κριτές, μία εργασία σε πρακτικά διεθνούς συνεδρίου με κριτές, ενώ έχει συμμετάσχει με είκοσι τέσσερις (24) ανακοινώσεις σε διεθνή και με δύο (2) ανακοινώσεις σε εθνικά συνέδρια. Έχει περισσότερες από 500 αναφορές στο δημοσιευμένο έργο της από συγγραφείς εργασιών σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά με κριτές.

undraw_female_avatar_l3ey

Τσουμαχίδου Σοφία

Εργαστήριο Φυσικής Χημείας
PhD, MSc

Η Δρ. Σοφία Τσουμαχίδου, είναι διδάκτορας Χημείας του Α.Π.Θ. από το 2016 (τίτλος διατριβής: «Αξιοποίηση φωτοκαταλυτικών μεθόδων για επεξεργασία και επαναχρησιμοποίηση γκρίζου νερού»), με μεταπτυχιακές σπουδές στη Φυσική Χημεία Υλικών και Ηλεκτροχημεία και την Επιστήμη και Τεχνολογία Ηλεκτροχημικών Συστημάτων. Επιπλέον, είναι κάτοχος διπλώματος Οινολογίας από το Διεθνή Οργανισμό Οίνου και Αμπέλου. Έχει υπάρξει υπότροφος του ΙΚΥ ως μεταδιδακτορική ερευνήτρια με αντικείμενο την φωτοκαταλυτική οξείδωση αστικών αποβλήτων επιβαρυμένων με ψυχοδραστικές ουσίες. Διετέλεσε ερευνήτρια στο έργο «Βιώσιμη διαχείριση υδάτων σε ελληνικά νοικοκυριά: επεξεργασία και επαναχρησιμοποίηση γκρίζου νερού», μέλος της ομάδας έργου στο «Πρόγραμμα παρακολούθησης ποιότητας νερών ακτών κολύμβησης» για τα έτη 2010, 2011 και 2012 και ολοκλήρωσε την πρακτική της άσκηση στο Τμήμα Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ. Έχει δημοσιεύσει επτά (7) εργασίες σε διεθνώς αναγνωρισμένα επιστημονικά περιοδικά με κριτές, ενώ έχει συμμετάσχει με δεκαπέντε (15) ανακοινώσεις σε διεθνή συνέδρια και με δύο (2) σε εθνικά.

undraw_female_avatar_l3ey

Κανατά-Τσιάμη Ειρήνη

Εργαστήριο Φαρμακολογίας
PhD, MSc

Η Δρ. Ειρήνη Κανατά-Τσιάμη, είναι Βιολόγος (PhD, MSc, BSc). Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζουν σε νευροεκφυλιστικές διαταραχές, με έμφαση στις νόσους prion των ζώων (scrapie) και του ανθρώπου (sCJD) και περιλαμβάνουν: α) την ανίχνευση γενετικών παραγόντων (πολυμορφισμών ή/και μεταλλάξεων) που σχετίζονται με προδιάθεση στην εκδήλωση των νόσων scrapie, sCJD, AD, β) τη μελέτη μοριακών μηχανισμών που συμβάλλουν στην παθογένεια και στην εξέλιξη των νόσων prion και άλλων νευροεκφυλιστικών διαταραχών, με έμφαση στη μελέτη επιγενετικών παραγόντων και μηχανισμών (π.χ. βιογένεση και προφίλ έκφρασης μικρών RNAs-miRNAs, πρότυπα RNA στοιχειοθεσίας –RNA editing), αξιοποιώντας in vitro και in vivo μοντέλα και βιολογικό υλικό ασθενών, δ) την ανίχνευση βιοδεικτών για τη διαφοροδιάγνωση νευροεκφυλιστικών διαταραχών και ε) την εφαρμογή και ανάπτυξη τεχνικών απενεργοποίησης του μολυσματικού παράγοντα των νόσων prion. Δημοσιευμένες ερευνητικές εργασίες: 15, Κεφάλαια σε βιβλία: 1. ORCID ID: https://orcid.org/0000-0001-7363-9380.

undraw_female_avatar_l3ey

Κερέζογλου Αικατερίνη

undraw_male_avatar_323b

Πασπαλτσής Ιωάννης

Εργαστήριο Φαρμακολογίας
PhD, MSc, ΕΔΙΠ

Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Βιολογίας του πανεπιστημίου Βρέμης Γερμανίας (Diplom Biologe, Universität Bremen). Απέκτησε μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης από το Τμήμα Φαρμακευτικής του Α.Π.Θ. στην κατεύθυνση «Βιοτεχνολογία-Μοριακή Διαγνωστική».

Εργάζεται ως μέλος Ε.ΔΙ.Π. στο Εργαστήριο Φαρμακολογίας του Τμήματος Φαρμακευτικής του Α.Π.Θ. Έχει απασχοληθεί σε πληθώρα ερευνητικών προγραμμάτων που αφορούν κυρίως την αντιμετώπιση του μολυσματικού παράγοντα prion. Σημαντικό κομμάτι της ερευνητικής του δραστηριότητας αφορά την φωτοκαλυτική οξείδωση – απενεργοποίηση των prions αλλά και μικροβιολογικών οργανισμών.

SteriMed A.E.

undraw_male_avatar_323b

Αρσενάκης Αθανάσιος

Γενικός Διευθυντής

Θα θέλατε περισσότερες πληροφορίες;

Επικοινωνήστε μαζί μας​

Κύλιση προς τα επάνω